Anabilim Dalımız, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde faaliyet göstermekte olan Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalının, 17 Mayıs 2002 tarihinde iki ayrı anabilim dalı haline dönüştürülmesiyle faaliyetlerine başlamıştır. Anabilim Dalımız; Dr. Sedat DEMİRCAN başkanlığında kurulmuş ve aynı dönemde Dr. İsmail Cüneyt KURUL görev almıştır. 2010 yılında Dr. Abdullah İrfan TAŞTEPE, 2012 yılında Dr. Olgun Kadir ARIBAŞ ve Dr. Ali ÇELİK'in katılımıyla Anabilim Dalı kadromuz genişlemiştir.

Misyonumuz; evrensel değerler ışığında, tıp, bilim ve teknoloji birikiminden yararlanarak ülkemiz geleceği için nitelikli cerrahlar yetiştirmek, sağlığın korunması ve hastaların tekrar sağlıklarına kavuşturulmasında toplumun yararını önceleyen sağlık hizmetini sunmaktır.

Vizyonumuz; Tıp Fakültesi eğitiminin bir parçası ve modern cerrahi uygulamalarının deneyimli bir ekip ile yürütüldüğü uzmanlık eğitim merkezi olarak; üreteceği bilgi ve sağlık hizmeti ile ulusal ve uluslararası tıp alanında öncü bir anabilim dalı olmaktır.

11 yatak kapasiteli servisimiz, 2 yoğun bakım yatağımız ile hizmet vermekte olan Anabilim Dalımızda; 4 Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi, 4 Araştırma Görevlisi ve 6 Hemşire görev yapmaktadır. Anabilim Dalımızda yıllık ortalama 4500 üzerinde hastaya poliklinik hizmeti, 600 üzerinde hastaya cerrahi tedavi uygulanmaktadır.

Anabilim Dalımızda;

• Erişkin ve pediatrik yaş grubunun her türlü toraks patolojileri cerrahisi,
  • Akciğer kanserinin (malign, benign) teşhisi, evrelendirilmesi ve cerrahi tedavileri,
  • Trakea cerrahisi,
  • Plevra hastalıklarının cerrahisi (benign ve malign tümörleri, ampiyem, effüzyonlar, vb.),
  • Toraks duvarı maligniteleri, mediastinal patolojiler, diyafragma hastalıkları, özefagus cerrahisi,
  • Akciğerin kistleri, bronşektazi, paraziter hastalıkları, hiperhidrozis ve diğer patolojilerde modern göğüs cerrahisi teknikleri ile cerrahi girişimler uygulanmaktadır.

Anabilim Dalımızda sağlık hizmeti, acil durumlar dışında randevulu olarak sunulmaktadır.

Poliklinik randevularımız her ayın son iki mesai günü içinde açılmakta olup, aylık olarak verilmektedir.

Öğretim üyeleri muayenesi için; A Blok 5. kat Öğretim Üyeleri sekreterliğine bizzat başvurabilir veya (312) 202 58 90 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Göğüs Cerrahisi Kliniği: D Blok 3. Kat

Göğüs Cerrahisi Polikliniği: A Blok 4. Kat