Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı, 1983 yılında Dr. Özay Sezer'in Anabilim Dalı başkanlığında kurulmuştur. Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'nde, Tıp Fakültesinin İç Hastalıkları Kliniği içinde yer alan Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı, iki yıldan fazla bir süre öğrencilerin teorik ve pratik eğitimilerini burada sürdürmüştür. 13 Ağustos 1985 tarihinde Gazi Üniversitesi'nin Gölbaşı yerleşkesinde iki katlı, 70 yataklı bir kliniğe kavuşmuştur.

1994 yılına kadar Gölbaşı yerleşkesinde birtakım sıkıntı ve zorluklarla faaliyetini sürdüren Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı, Haziran 1994 yılında Beşevler yerleşkesine taşınmıştır. Şu anda yataklı tedavi hizmetlerine D Blok 11. katta ve ayaktan tedavi hizmetlerine C Blok 11. katta devam etmektedir.

27 yataklı kliniğimiz, dört yataklı uyku bozuklukları merkezimiz, 7 yataklı yoğun bakım ünitemiz, bronkoskopi ünitemiz, solunum fonksiyon testleri laboratuvarımız ve 1 adet polikliniğimizle hizmet vermekte olan Anabilim Dalımızda; 11 Öğretim Üyesi, 7 Araştırma Görevlisi, 21 Hemşire, 2 Sağlık Teknisyeni görev yapmakatadır. Anabilim Dalımızda yılda yaklaşık 15 bin ayaktan ve 1000 yatan hastaya hizmet verilmektedir.

Anabilim Dalımız ve bağlı olan tüm birimlerimizde;

• Astım, KOAH, Pnömoni, Akut ve Kronik Bronşit, Akciğer Kanseri, İnterstisyel Akciğer Hastalıkları, Solunum Yetmezliği, Pulmoner Emboli, Plevral Efüzyon, Uykuda Solunum Bozuklukları gibi göğüs hastalıkları biliminde yer alan hastalıkların ayaktan veya yatarak, tetkik ve tedavileri yapılmaktadır.
  • Bu amaçla Solunum fonksiyon testleri, Difüzyon testi, Bronş Provakasyon testi, Deri prick- Alerji testleri, Bronkoskopi, Endobronşiyal Ultrason, Polisomnografi gibi ileri incelemeler yapılabilmektedir.

Anabilim Dalımızda sağlık hizmeti, randevulu olarak sunulmaktadır.

Poliklinik randevularımız her ayın son iki mesai günü içinde açılmakta olup, aylık olarak verilmektedir.

Öğretim üyeleri muayenesi için; C Blok 11. Kat Öğretim Üyeleri sekreterliğine bizzat başvurabilir veya (312) 202 61 19 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Çayyolu Ek Hizmet Binası için, (312) 233 40 40 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Randevu tarihinizde, size verilen randevu saatinden yarım saat önce poliklinikte olunuz. Resmi işlemleriniz esnasında T.C. limlik numaranızın olduğu resmi kimliğin ibraz edilmesi gerektiğinden, yanınızda bulundurunuz.

Göğüs Hastalıkları Kliniği: D Blok 11. Kat

Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyeleri Polikliniği: C Blok 11. Kat