Anabilim Dalımıza psikiyatri kliniği, ilk olarak 1984 yılında Trafik Hastanesinin acil servisindeki bir odada, Dr. İsmail Çifter, Dr. Erdal Işık ve Dr. Nevzat Yüksel'den oluşan öğretim üyesi kadrosuyla hizmet vermeye başlamıştır. Klinik 1984 yılının Eylül ayında Gazi Üniversitesi'nin Gölbaşı yerleşkesine taşınmış ve 20 yıl hizmetlerini burada sürdürmüştür. 2004 yılında, Gölbaşı yerleşkesindeki Alkol ve Madde Bağımlılığı birimi dışındaki tüm birimler şu anda da hizmet vermekte olduğu Beşevler yerleşkesine taşınmıştır.

2010 yılında, kliniğimiz bünyesinde Konsültasyon ve Liyezon Psikiyatrisi (KLP) Bilim Dalı kurulmuştur. Psikiyatrik değerlendirmelerde hakem hastane konumunda olan kliniğimiz Alkol ve Madde Bağımlığı birimi, Sağlık Bakanlığı'nın AMATEM eğitim merkezleri içinde yer almaktadır. AMATEM yataklı kliniğinin kapatılması nedeniyle, sadece ayaktan başvuran hastalara bireysel ve grup terapileri programları ile hizmet sunulabilmektedir.

16 erkek ve 15 kadın hasta için olmak üzere toplam 31 yatak kapasiteli 2 ayrı servisimizde yıllık ortalama 500 civarı yatan hasta, polikliniğimizde ise 15.000 ayaktan hasta tedavisi yapılmaktadır. Anabilim Dalımızda 10 Öğretim Üyesi, 18 Araştırma Görevlisi, 14 Hemşire, 1 Psikolog ve 1 Sosyal Hizmet Uzmanı görev yapmaktadır.

Branşlaşmaya büyük önem verilen Anabilim Dalımızda;

• Konsültasyon ve Liyezon Psikiyatrisi (KLP),
  • Davranışcı bilişsel terapi,
  • Psikofarmakoloji ve travmayla ilgili çalışmalar,
  • Ayaktan ve yatan hastalarla grup terapileri,
  • Psikoz hastalarıyla yürütülen aile eğitimlerine ilişkin programlar yürütülmektedir.

Ayrıca cinsel işlev bozuklukları, travma ve obezite gibi konularda ayrı birimler kurulması konusunda çalışmalar devam etmektedir.

İyi bir eğitim merkezi olma niteliğine sahip Anabilim Dalımızda; Hastanemiz Nöroloji Anabilim Dalı ve Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı araştırma görevlileri belirli sürelerde eğitimlerine devam etmektedirler. Aynı zamanda farklı tıp fakültelerinden rotasyonla gelen araştırma görevlileri de eğitimlerinin bir bölümünü Anabilim Dalımızda tamamlamaktadırlar.

Eğitim faaliyetlerimiz; Eylül-Haziran ayları arasında, öğretim görevlileri, araştırma görevlileri, intörn ve stajyer doktorların katılımlarıyla; haftalık vaka sunumları, seminer ve makale toplantıları ile aktif bir şekilde yürütülmektedir.

Anabilim Dalımızda sağlık hizmeti randevulu olarak verilmektedir.

Poliklinik randevularımız her hafta Çarşamba günü saat 14.00'da açılmakta olup, haftalık olarak verilmektedir.

Öğretim üyeleri muayenesi için; C Blok 4. kat Öğretim Üyeleri sekreterliğine bizzat başvurabilir veya (312) 202 54 50 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

KLP randevuları için, (312) 202 44 43 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Çayyolu Ek Hizmet Binası için (312) 233 40 40 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Psikiyatri Erkek Kliniği: B Blok Zemin Kat

Psikiyatri Kadın Kliniği: B Blok Zemin Kat