Anabilim Dalımız akademik faaliyetlerine 1983 yılında, Acil Yardım ve Trafik Hastanesinde Pediatri kliniği içinde1 öğretim üyesi odası, 6 hasta yatağı ve 1 poliklinik ile başlamıştır.

1986 yılı sonlarında Gazi Hastanesi Beşevler yerleşkesine taşınan Anabilim Dalımız yataklı kliniği, aynı dönemde bir süreliğine Gölbaşı kampüsünde hizmet vermiştir.

1988 yılında ilk PUVA cihazımız çalışmaya başlamıştır.

1994 yılında Gazi Hastanesi Beşevler yerleşkesindeki yeni binasında önce polikliniğimiz ve daha sonraki yıllarda yataklı kliniğimiz hizmete girmiş ve Dermatoloji biliminin dünyadaki gelişimine paralel olarak kliniğimizde yeni üniteler açılmıştır.

Bugün 9 öğretim üyesi ve 8 araştırma görevlisinden oluşan akademik kadrosu ve yeterli sayıda idari kadrosu ile hizmet vermekte olan Anabilim Dalımız, akademik ve rutin faaliyetlerini sürdürmekte, giderek güçlenen kadrosuyla geleceğe ümitle bakmaktadır.

Deri ve Zührevi Hastalıklar alanında lisans ve tıpta uzmanlık düzeyinde örnek alınacak nitelikte eğitim vermek, bilimsel araştırmalarla ilgili literatüre katkıda bulunmak, alanında ülkemizde ve dünyada önde gelen bir eğitim kurumu olmak amacıyla hizmet vermekte olan Anabilim Dalımızda verilen hizmetler;
  • Fototerapi: PUVA, darbant UVB, lokal PUVA, UVA1, mikrofototerapi
  • Dermatocerrahi: Biyopsi, tırnak çekimi, nevüs eksizyonu, elektrokoter, deri lezyonlarının küretajı, abse drenajı, intralezyonel enjeksiyon ve kriyoterapi
  • Mantar Laboratuvarı: Mantar arama ve Wood ışığı muayenesi
  • Kontakt Dermatit Ünitesi: Deri yama testi
  • Saç Hastalıkları Ünitesi: Trikogram/Trikoscan
  • Dermaskopi: Bilgisayarlı dijital dermaskop ile nevüs ve diğer pigmente deri lezyonlarının incelenmesidir.

Anabilim Dalımızda sağlık hizmeti, randevulu olarak sunulmaktadır.

Poliklinik randevularımız her hafta cuma günü açılarak, haftalık verilmektedir.

Çağrı merkezimizden hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında telefonla randevu verilmektedir. Randevu telefonumuz 0312 911 48 48'i arayarak randevu alabilirsiniz.

Öğretim üyeleri muayenesi için; C Blok 11. Kat Öğretim Üyeleri sekreterliğine bizzat başvurabilir veya (312) 202 61 26 / (312) 202 61 29 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Özel poliklinik 1
C blok 11.katta Dermatoloji Anabilimdalında yer alan polikliniğimizde takipli psoriasis hastalarına Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri 09.00-16.00 arasında hizmet verilmektedir.

Özel poliklinik 2
C blok 11.katta Dermatoloji Anabilimdalında yer alan polikliniğimizde takipli ürtiker, otoimmün büllü hastalıklar, hidradenitis suppurativa tanılı hastalara Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri 09.00-16.00 arasında hizmet verilmektedir.

Detaylı randevu işlemleri için tıklayınız.

Akış Şeması

Dermatoloji Kliniği: D Blok 11. Kat