Hakkımızda

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2 Ekim 1979 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı olarak kurulmuştur. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gazi Hastanesi; 26 Mart 1979 yılında Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı ve Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı arasında imzalanan bir protokol ile Dr. Muhittin Ülker Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'nde, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak hizmete girmiştir.

Kuruluşundan itibaren toplumun artan sağlık hizmeti ihtiyaçlarına, tıp ve teknoloji alanında yaşanan değişimlere uyum sağlayarak cevap verebilmeyi benimseyen hastanemiz; 1986 yılında Beşevler yerleşkesine, şu anda B Blok olarak hizmet veren binasına taşınmıştır. 1994 yılında C Blok poliklinik binası, 1997 yılında D Blok; yataklı servisler, laboratuvarlar ve görüntüleme ünitelerinin yer aldığı binası hizmete girmiştir. 2001 yılında A Bloğun hizmete açılmasıyla birlikte Acil Servisimiz daha geniş bir alana sahip olmuş ve aynı blokta Ayaktan Kemoterapi Ünitemiz hizmet vermeye başlamıştır. 2009 yılında E Blok hizmet birimlerinin faaliyete geçmesiyle birlikte hastanemiz 5 blok kapasitesine ulaşmıştır.

Modern tıbbın gerektirdiği her türlü teknolojik cihaz ve donanıma sahip olan hastanemizde; dahili ve cerrahi branşlarda, konusunda uzman ve deneyimli ekiplerimiz tarafından birçok hastalığın ileri tanı ve tedavisi gerçekleştirilmektedir. Ülkemizde nitelikli sağlık hizmeti sunan kurumlar arasında yer alan hastanemiz aynı zamanda, sağlık bilimleri alanında önemli bir eğitim ve araştırma merkezidir.

Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Gazi Hastanesi bünyesinde yaklaşık; 413 öğretim üyesi, 14 öğretim görevlisi, 23 uzman, 575 araştırma görevlisi, 764 hemşire ve 1150 idari personel görev yapmaktadır.

1028 (aktif 960) yatak kapasitesine sahip hastanemizde, 2016 yılında; yaklaşık 1 milyonun üzerinde hastaya ayaktan, 65.000 hastaya yatarak tedavi hizmeti verilmiş ve cerrahi branşlarımızda yaklaşık 49.200 ameliyat gerçekleştirilmiştir.

Vizyonumuz

Modern tıbbın ışığında, tıp ve teknoloji alanında yaşanan gelişmeleri takip eden, etik ilke ve değerlere bağlı, hasta ve çalışan güvenliği ve memnuniyetini sağlamaya odaklı, etkin, verimli ve kaliteli hizmet anlayışımızla ülkemizde öncü ve uluslararası alanda örnek bir "Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi" olmaktır.

Misyonumuz

Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Gazi Hastanesi olarak temel hedefimiz, tıp ve teknoloji alanında yaşanan gelişmeleri takip ederek, toplumun ihtiyacı olan kaliteli tanı ve tedavi hizmetlerini sunmak yanında; alanında nitelikli eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yürütülmesine olanak sağlamaktır.

Değerlerimiz
Dürüstlük Sorumluluk Duyarlılık Saygı