Prof.Dr. Melda Türkoğlu Dünya Yoğun Bakım Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir.
4 Ekim 2023 | 14:08

Prof. Dr. Melda Türkoğlu Dünya Yoğun Bakım Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. 2023 ile 2027 yılları arası 4 yıl hizmet verecektir. Gazi hastanesi yönetim ekibi olarak kendisini kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz. 

Yaşlanan nüfus, uzamış yaşam süresi, kanser tedavisindeki yeni yaklaşımlar, organ ve doku nakilleri, tedavideki gelişmeler sonucu kronik hastalıklarda beklenen yaşam süresinin uzaması ile birlikte yoğun bakım ünitelerine olan ihtiyacın giderek artması sonucu, 2006 yılında İç Hastalıkları Anabilim Dalına bağlı olarak Yoğun Bakım Ünitemiz açılmış ve aynı yıl Ağustos Bilim Dalı haline gelmiştir.

Yoğun Bakım Bilim Dalı öğretim üyemiz sayın Prof.Dr. Melda Türkoğlu'nu tanıyalım;

9 Aralık 1974 Ankara doğumludur. 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini (Türkçe Tıp) birincilikle bitirdikten sonra, 1998- 2002 yılları arasında  Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde iç hastalıkları anabilim dalında uzmanlık eğitimini gerçekleştirdi. İç hastalıkları eğitimi sırasında 2001 yılında İngiltere’de Leicester Üniversitesi Nefroloji Bölümünde 1 ay gözlemci olarak çalıştı. 2002 aralık ayında iç hastalıkları uzmanlık eğitimini bitirdikten sonra, 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde yoğun bakım yan dal eğitimine başladı. Türkiye’de yoğun bakım uzmanlık alanında resmi olarak eğitime başlayan ilk öğrencidir. 2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri Florida Üniversitesi anestezi ve cerrahi yoğun bakım kliniğinde 3 ay eğitim gördü. 2006 yılında yoğun bakım yan dal eğitimini tamamladı.

2007 Mart ayından yılından itibaren Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Yoğun Bakım Bilim Dalında sorumlu öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

 2013 yılında doçentliğini aldı, 2021 yılında profesörlüğe atandı. 

2011 yılından itibaren kurucu üyesi olduğu Türk Yoğun Bakım uzmanları derneğinde yönetim kurulu üyesi olarak çalışmaktadır. Dernek yönetim kurulunda saymanlık ve 2018-2021 yılları arasında başkanlık yapmıştır.

 İlgi alanları; yoğun bakım infeksiyonları, ventilatör ilişkili pnömoni, akut respiratuar distress sendromu ve klinik beslenmedir.

background image