Üniversitemiz Hastanesi Dr. Yasin Öztürk Check-Up Polikliniğinin Açılış Töreni Gerçekleştirildi
10 Eylül 2021 | 14:10

E-Blok 6. katta bulunan Dr. Yasin Öztürk Check-Up Polikliniğinin Açılış Töreni

Üniversitemiz Hastanesi E-Blok 6. katta bulunan Dr. Yasin Öztürk Check-Up Polikliniğinin açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Ankara Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Sayıştay Eski Başkanı ve Sayıştay Üyesi Seyit Ahmet Baş, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı Polat, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İlyas Okur ve Doç. Dr. Özlem Güzel Tunçcan, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Bostancı, Başhekim Yardımcıları, Hastane Müdür ve Müdür Yardımcıları ile Dr. Yasin Öztürk’ün yakınları katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Göreve geldikten sonra Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’la istişare ettiğimiz üzere Tıp Fakültesi Dekanlık Amfi-1 Salonuna aynı zamanda sınıf arkadaşım olan Şehit Tabip Asteğmen Yüksel Demir’in adının verilmesi ve Hastanemiz Check-Up Polikliniğine de Dr. Yasin Öztürk’ün adının verilmesi konusunda değerlendirmelerde bulunduk” dedi.

Dekan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ın konuşmasının ardından Dr. Yasin Öztürk’ün hayatı hakkında bilgiler paylaşıldı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi 2001 mezunu olan Dr. Yasin Öztürk, bir yıl Zonguldak Türk Taş Kömürü Kurumunda kurum doktoru olarak görev yaptıktan sonra Üniversitemiz Hastanesi Check-Up Polikliniğinde görevine devam etti. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalında doktora yapan Dr. Yasin Öztürk elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız konuşmasında, “Geçen sene Aralık ayında Fakültemizin Genel Kurulu ve akabinde Senatomuz yönetimiyle aldığımız kararla, bu polikliniğimize Dr. Yasin Öztürk adını vermeyi uygun bulmuştuk fakat küresel salgın nedeniyle gerçekleştirememiştik. Ancak bugün bu töreni icra ediyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Törene katılan Dr. Yasin Öztürk’ün yakınları da, bu anlamlı günde duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Açılış konuşmalarının ardından tüm konuklarla birlikte Dr. Yasin Öztürk Check-Up Polikliniği gezildi ve tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

background image