Anabilim Dalımız; 1979 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Tıp Fakültesinin bir bölümü olarak Dr. Mehmet YARDIMCI ve Dr. İbrahim BOZKIRLI tarafından kurulmuş ve Dr. Muhittin Ülker Acil Yardım ve Trafik Hastanesinde hizmet vermeye başlamıştır. 1982 yılında Gazi Üniversitesi'nin kurulmasıyla Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı halini almıştır.

1986 yılında Gazi Hastanesi Beşevler yerleşkesine taşınan Anabilim Dalımızda, üroloji alanında birçok uygulamanın ilki yaşanmıştır. 1985 yılında; mesane tümörü, benign prostat hiperplazisinin transüretral tedavisi, internal üreterotomi ile üreter taşlarının üreterorenoskopik (kapalı yöntemle) ameliyatlarına başlanmıştır. Üreterorenoskopik tedavi ülkemizde ilk kez kliniğimizde uygulanmıştır. 1990 yılında hizmete giren ESWL (Taş kırma) merkezimiz bu alanda hizmet veren Ankara'da ilk, Türkiye'deki ikinci resmi kurum olmuş ve Anabilim Dalımızın ülkemizde ve dünyada tanınmasına katkı sağlamıştır.

1994 yılından itibaren hastanemiz D Blok 12. katta, 31 yatak kapasiteli kliniğinde, 14 öğretim üyesi ile hizmet vermekte olan Anabilim Dalımızda, tüm ürolojik hastalıkların tanı ve tedaviler yapılmaktadır.

Anabilim Dalımız Çalışma Konuları;
  • Endoüroloji (kapalı yöntemle yapılan ameliyatlar)
    • Lazerle Prostat Ameliyatı
    • Ultrasonik Taş Ameliyat
    • Pnömotik Taş Ameliyatı
    • Kriyoablasyon (prostat veya böbrek tümörlerinin kapalı yöntemle dondurularak yok edilmesi)
  • Üroonkoloji (ürolojik kanserler)
  • Androloji (çocuk olmaması ve erkek cinsel fonksiyon bozuklukları)
  • Çocuk Ürolojisi
  • Üriner Sistem Taş Hastalığı
  • Kadın Ürolojisi
  • Nöroüroloji (sinirsel ürolojik hastalıklar)
  • Laparoskopik Ameliyatlar
  • Robotik Cerrahi
  • Genel Üroloji Ameliyatları

Anabilim Dalımızda sağlık hizmeti, acil durumlar dışında randevulu olarak sunulmaktadır.

Poliklinik randevularımız her ayın son iki mesai günü içinde açılmakta olup, aylık olarak verilmektedir.

Öğretim üyeleri muayenesi için; C Blok 12. kat Öğretim Üyeleri sekreterliğine bizzat başvurabilir veya (312) 202 62 29 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Üroloji Polikliniği: C Blok Zemin Kat

Üroloji Kliniği: D Blok 12. Kat