Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, 02 Ekim 1979 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine bağlı olarak kurulan Tıp Fakültesinin kurucu kliniklerinden biridir. 1986 yılına kadar Dr. Muhittin Ülker Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesinde hizmet vermiştir.

20 Temmuz 1982 yılında Gazi Üniversitesi'nin kurulmasıyla Anabilim Dalı olmuş ve Prof. Dr. Rıdvan Ege ilk Anabilim Dalı Başkanı olarak atanmıştır. Günümüze kadar 83 uzman yetiştirmiş olan Anabilim Dalımız klinik ve akademik olarak alana önemli katkılar sağlamaktadır. 40 yatak kapasiteli servisimiz, 3 polikliniğimiz, 3 ameliyat odamız ve Çayyolu ek hizmet binasında hizmet sunan Anabilim Dalımızda; 13 Öğretim Üyesi, 23 Araştırma Görevlisi, 10 Hemşire görev yapmaktadır.

Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, üniversitemiz hastanesinde modern tıbbın tüm imkan ve araçlarını kullanarak günün 24 saati görüntüleme, poliklinik ve ameliyathane koşullarında hizmet vermektedir.

• Polikliniklerimizde yenidoğan döneminde kalça çıkığının erken tanısı ve tedavisi için ultrasonografi görüntülemesi uygulanmaktadır.
  • Çocuk ve erişkinlerin travmalara bağlı kırık ve çıkıkları, her türlü ortopedik hastalıkları ve deformiteleri teşhis ve tedavi edilmektedir.
  • Yaşlı hastalarımızın eklem artrozları (kireçlenmesi) günümüzün üretilmiş en son cerrahi teknik ve ekipmanları kullanılarak tedavi edilmekte ve hastanemizin rehabilitasyon üniteleri ile koordineli bir şekilde çalışmalar yürütülmektedir.
  • Anabilim Dalımızda omuz, diz, kalça, ayak bileği, dirsek, el bileği başta olmak üzere her türlü eklemin artroskopik (kapalı eklem ameliyatı) cerrahileri uygulanmakta olup, diz, ayak bileği, kalça, omuz artroskopisi ile tüm spor yaralanmaları tedavi edilebilmektedir. Özellikle omuz artroskopisi konusunda ülkemizde referans merkezlerden bir tanesidir.
  • Ortopedik tümöral hastalıklar, hastanemiz onkoloji bölümü ile işbirliği içinde değerlendirilmekte ve uzuv koruyucu cerrahi girişimler uygulanmaktadır.
  • El ve el bileği yaralanmalarına bağlı gelişen; damar, sinir, tendon kesileri, uzuv kopmaları ve ortopedik hastalıklara bağlı gelişen el deformiteleri için cerrahi mikroskop kullanılarak damar, sinir, uzuv tamiri ve replantasyon gibi tüm el cerrahisi işlemleri uygulanan diğer başarılı cerrahi girişimlerimizdendir.
  • Özellikle omurga yaralanmaları ve çocuklarda sık görülen skolyoz (omurga eğrilikleri) için her türlü cerrahi işlem Anabilim Dalımızda başarıyla uygulanmaktadır.
  • Anabilim Dalımızın düzenlediği bilimsel toplantılar, akademik yayınlar ve çıkarılan kitaplarla ortopedi bilimine katkıları her geçen gün artarak devam etmektedir.

Anabilim Dalımızda sağlık hizmeti, acil durumlar dışında randevulu olarak sunulmaktadır.

Poliklinik randevularımız her ayın son iki mesai günü içinde açılmakta olup, aylık olarak verilmektedir.

Öğretim üyeleri muayenesi için; C Blok 5. kat Öğretim Üyeleri sekreterliğine bizzat başvurabilir veya (312) 202 55 28 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Çayyolu Ek Hizmet Binası için (312) 233 40 40 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği: D Blok 5. Kat

Ortopedi ve Travmatoloji Öğretim Üyeleri Polikliniği: C Blok 5. Kat